**Berita Terbaru Blogger Lain**

20 March 2010

[ pabila mesin basuh buat hal ]

okeyh
pagi tadi lepas je mandi
niat suci murni kat hati ni nak g basuh baju gune mesin basuh
dengan bersusah payah saya pun angkat la bakul baju kotor ke blok yang ade mesin basuh tuh
berat okeyh bakul tu dengan baju kotor yang seminggu lebih sikit
(perghhh...terok ko fai..padahal setiap minggu macam nie =p)
bertambah berat bile angkut sekali dengan botol sabun basuh and softner
mak aihhhh ley ade muscle kat lengan saya kalau berat camni
tak perlu nak gune dumbell taw
pastu pastu pastu
da sampai kat mesin basuh saya pun masukkan pakaian saya
okeyh ingat mesin basuh tu free ker?
kene bayar 2 hengget taw
saya pun masukkan duit
50sen....lepas
10sen...tetibe treet...trettt...treeet....
ah sudah bebunyik la pulak tempat masukkan duit tuh
adakah duit syiling tu palsu?
mula la nak bengang nie
masukkan lagi duit tak maw berhenti gak bunyik tu
FINE!!!
dengan hati yang sangat tabah sebab dipermainkan oleh mesin basuh tu
(sampai hati ko mainkan aku mesin.sumpah ko jadik batu)
saya pun keluarkan balik semua pakaian saya
huhuhuhuhu =(((
terpaksalah saya basuh manual
guna tangan yer kawan2
rahsia saya selama di ukm
sekali je saya pernah basuh pakaian guna tangan
tu pun masa minggu orientasi 1st year dulu
(gilossss ko fai...bahahaha)
ini bermakna,masuk kali ni baru yang kedua kali basuh baju guna tangan =p
pemalas ker saya?
wohohoho bukan saya pemalas
tapi masa bile tunggu mesin basuh tu siap membasuhkan pakaian saya
saya ley wat kerja lain
bagus tak???muahahaha
and now tangan saya sangat tak selesa
huhuhuh=((
lotion!!! lai...lai....
yang saya tak puas hati ialah
kenapa pihak pentadbiran kolej sediakan mesih basuh kat blok K6 ni cuma satu jer?
tapi dekat blok junior ade 2 mesin basuh?
this is not fair okeyh
ye la~~~
kat K6 ni lagi ramai penghuninya
bayangkan 2nd year,3rd year 4th year student semua kene guna mesin basuh yang satu tu jer
giler aper???
saya ni boleh dikatakan pengguna kerap mesin basuh tu sangat tak berpuas hati
titik.''kalau mesin banyak macam nie kan bagus"

8 comments:

cahayabintang said...

hahhha...rileks wei!
mesin basuh kitorang okey lagi takat ni...ngeh3..
siap turun harga lagi,dr 2.50 kepada 1.60 shaja..dan dgr cite tinggal byr 0.40 je skrg..huhhu..

**hudalulu** said...

pergh..bapak best...siot tol la mesin basuh tempat aku nie......

ZooL Hilmi said...

Assalammualaikum....
mmm...kesian huda... tapi tak pe... belajar dari susah... tapi pelik lah mesin basuh tu satu je... pelajar kan ramai...mmm..
huda ni study kat kolej mana?

**hudalulu** said...

kat ukm....
mesin basuh tu cume ade satu je kat blok senior..
tu yang macam tak best tuh..huhuhu

suriya said...

setuju sgt dgn fai..sgt sakit hati..smalam akak nak bsuh tgok2 mmg da tak leh guna..byk sgt baldi2 bederet2 tgu turn..sakit hati sbb bila akak nak guna mesin bsuh msti mesin tu ngah rosak..sbelum2 ni ok je..geram~~~~tpikir2 gak nape ada 1 mesin jek kat k6...ermm~~~~

**hudalulu** said...

kak suriya : ha....seb bek ade penyokong fai..muahaha....t la pasal.kat blok junior sampai 2 mesin 1 blok.2 blok da ade 4 mesin..
geram betol la kat k6 ni ade 1 jer..huhuhuh

cik zatil said...

cik huda kalau susah sgt
nnt bawa je mesin sendiri..hehe.. :)

**hudalulu** said...

zatil ; tak mampu..huhuhuhuh