**Berita Terbaru Blogger Lain**

05 November 2010

[ jom buat pizza!senang je ^__^ ]

hye bloggers =)
hari ni saya jadik chef tak diiktiraf tau =p
nak tau saya jadik chef ape?
taraaaaaa
chef pizza!
so malam ni chef mahu masak "chicken supreme pizza"
so memula sekali kita sediakan bahan2nya
bahan2nya adalah seperti dibawah ini :
pizza express,mozarella cheese and daging ayam hancur
saya ni chef express
so pakai pizza sedia ada yang boleh dapat kat pasaraya tu ha
kan senang!
just tambah ingredients yang lain bagi sedap tu berganda2
kekekeke =p

so first sekali kita tumis ayam hancur tu
dengan bawang besar dan bawang putih yang dicincang
bagi ade bau wangi sikit and then letak garam secukup rasa
*kalau sape nak pedas,boleh goreng dengan cili kering
*tak pun boleh tambah blackpaper
second,kita letakkan ayam hancur yang dah digoreng atas pizza
selalunya pizza express ni ingredients ngam2 je
so ayam hancur ni boleh membanyakkan ayam yang sedia ada
*sapa nak tambah cendawan butang pun boleh
hah memandangkan keluarga chef tak ramai cuma 4orang je
so chef bahagi pizza tu kepada dua
hahaha
third, letakkan mozarella cheese yang dah dihiris/diparut atas ayam tu
mozarella cheese ni chef beli yang jenis buku then hiris sendiri
bukan ape kalau beli yang siap diparut tu mahal sikit
*kalau nak letak banyak pun ikot suka hati korang lah
hahahaha
so camnilah rupenye
fourth, dah siap meletakkan segala jadah ingredients tambahan
boleh lah kita masukkan pizza dalam microwave/oven
dalam 1 atau 2 minit dah siap
jeng jeng jeng
disebabkan chef pakai pizza express,tak perlu masak lame2
sebab ingredients tu sebenarnya sume dah masak
erk..chef buat dua bahagian pizza
satu bahagian takde cheese and satu lagi ade cheese
ini disebabkan adik chef tak makan sangat cheese ni

akhir sekali boleh lah potong leklok and hidangkan kat sape2 yang nak makan
so chef potong jadikkan 6 slices
chef cuma makan 1 slice je
yang lain telah pun di'pau' oleh umi, abah and adik chef
cisss..aku yang buat,aku yang makan sikit

hahaha
ape2 pun selamat mencube =)
bye

5 comments:

Aoi@riena said...

nak order 3 biji pizza bleh?... lapar tp malas nak masak... hehehe

**hudalulu** said...

aoi@riena : boleh je...bak mai upah semua jalan..hehehe :p

twinkle twinkle said...

waa sdp ni ;D

khaifaiz said...

shomeiy nye pizza dia.. ag shomeiy kalau bagi khai makan.. x reti nk buat

**hudalulu** said...

twinkle twinkle : agak2 boleh berniaga tak?kekekesedappp...hehehe

khaifaiz : shomeiy macam chef yang buat ni jagk :p hehehe senang je buat die....