**Berita Terbaru Blogger Lain**

25 January 2011

[ its all about 30 days project : day 16 ]

hye bloggers =)
What is in your purse

ni keadaan belah dalam purse i. bentuk luar die korang bacelah entry untuk projek hari ke 15. adelah dalam 5 bahagian nak letak benda penting2 dalam purse i tu. jom cekidaut ape ada dalam purse i ni. ceh bajet macam terjah purse artis je. jom..kita terjah!!


benda paling penting la kirenya dalam purse i ni kad pengenalan diri. buat masa sekarang ni cuma ada 4 kad utama je. first, mestilah i/c. kelakar tengok muka sendiri sebab gambar masa form4. then kad matrik ngan kad kolej. kad matrik sangat penting untuk memudahkan i keluar masuk ukm. sebab i ni kalau dah hangout ngan mr.boyfie, selalu balik lambat. so, ade kad matrik pak guard pun cakap, "okeh jalan". tapi kadang2 pak guard ukm tu macam haram jugak. damn! pastu yang penting lesen lah. yea, i masih lagi P okeyh. so what? nak buli i kat jalan raya? pigidah. *berlagak*


ni bank card i. yang bank islam tu terletaknya segala duit scholarship i. tapi tahun ni last i dapat scholarship. huhuhu. lepas ni kena carik duit sendiri. waaa T___T. then cimb bank card tu boleh kata akaun simpanan untuk kahwin i lah. hahaha. berangan jap :p

next ade Touch n Go. memudahkan perjalanan i kalau i balik klang naik komuter. tp dah agak lama i biarkan kosong je. tah bila nak topup i pun tak tau. pastu i ade Jucso Card. kumpul point bila shopping kat jusco. then Hinode Shop card tu bukan i yang punya eyh. adik i yang punya. i tolong simpankan je. korang tau tak Hinode Shop tu? ala kalau korang lalu depan kedai tu mesti pelayan die cakap, "selamat datang, 5 ringgit satu barang". hahaha

yang ni pulak contact card. ade contact card Restoran Tupai-Tupai ngan Restoran RedWok. i amik kad diorang ni sebab senang i nak tanya pasal steamboat. sebab mr.boyfie suka makan steamboat. lagi2 kat Tupai-Tupai tu.then ade contact card karaoke reservation. haha. senang sikit. sebelum g karok buat tempahan bilik dulu. nanti senang terus masuk then melalak je terus. ade card my mom jugak tu. i simpan sebab senang kalau ade orang bagi parcel kat i, i suruh hantar kat ofis mak i je. kalau hantar kat rumah i nanti takde orang. sepatutnya ade business card mr.boyfie. tapi hilang pulak. adeh


i dok belek2 purse tadi, i kiralah duit yang ade dalam purse i sekarang ni ade lah dalam RM80.70. cukuplah duit belanja sampai 2 minggu lagi kot. kene berjimat cermat. huhuhu.

okeyh, tu je yang ade dalam purse i. nasib baik orang tak dengar bunyi nset i snap gambar. disebabkan i update ni kat ofis, so semua gambar i tak boleh nak buat watermark. takpe lah. korang jangan boring pulak kalau dalam seminggu ni i update sehari dalam dua ke tiga kali. hahaha. takde keje la katakan. :p

3 comments:

bantalbucuk said...

huhu..betul tu..kekadang pak guard kat ukm ni strict abes..kekadang ok pulak..

**hudalulu** said...

bantalbucuk : haha..tau takpe...kalau kene dengan guard yang ok, ok lah jawabnya.. kalau tak macam haremmm jek! huh

1b62307a-b167-11e0-8f6f-000bcdcb8a73 said...

salam..saudari,maaf andai mencampuri urusan saudari.sy juz ingin mnasihati sbb terlihat profil saudari mempamerkan pic IC,kad bank,driving license,etc..terlalu bahaya,sbb org lain boleh eksploitasi maklumat@no kad bank anda kearah jenayah,etc.kalau boleh,hitamkn@padamkn maklumat spt no kad,nama,etc utk elak pkara yg x diingini blaku..harap dpt membantu saudari...ok..tq.salam..