**Berita Terbaru Blogger Lain**

16 March 2011

[ i'll have an interview next week ]

hye bloggers =)
i baru je lepas chatting dengan coursemate i merangkap officemate i tadi. and she told me that we need to come an interview for our next job(ketakutan dan kecuakan menyelubungi diri ini.hehe). weeee dup dap dup dap. next week, 22nd March 2011.

minggu lepas kitorang ada hantar resume dekat Bahagian Perangkaan Imbangan Pembayaran(E41) dan Bahagian Perangkaan Perkhidmatan(E27) JPM(Jabatan Perangkaan Malaysia). as you all know, i kan tengah practical kat JPM Sri Kembangan ni. tinggal dalam lebih kurang 2 minggu je lagi nak habis da. yeayyy!!! so kitorang sekarang ni tengah sibuk2 nak carik kerja lah sementara nak tunggu our graduation day which is on September 2011.

and jawatan yang i pohon tu adalah pegawai E41. sapa kerja kerajaan mesti tau pangkat ni kan. fyi, temuduga ni just untuk kerja sambilan je yang gajinya ikut hari. dalam sehari rm100. so sebulan almost rm2000 lah kan. hehehe. untuk i yang takda tanggungan ni, memang agak mewah lah jugak. ngeee. kerja sambilan ni kontrak selama 1 tahun. so, rm2000 x 12 = rm24000. wow!!! tapi tu belum tolak expenses i lagi lah. huhuhu. shopping, game bowling, movie, makan and so on.

tapi sesungguhnya i tersangatlah takut bila ada interview ni. terpaksa lah kena baca apa yang sepatutnya mengenai Bahagian tersebut. i dapat tau, 3 orang panel yang akan interview kitorang. adeh ramainya lah i rasa. if i dengan coursemate/officemate i dapat job ni, maknanya boleh lah kitorang pergi and balik kerja sama2 lagi. hehehe. pape pun, wish me a good luck readers =). hudalulu, aja aja fighting!!


earning HB makin meningkat. so korang tunggu ape lagi? jom join! yang dah klik, tqvm! =)

8 comments:

sherah said...

good luck!

cahayabintang said...

bestnye nak hbs praktikal dah..mine,lmbt lagi..uwaaa..;(
btw,gudluck interview...

**hudalulu** said...

shera : thankz babe. =)

**hudalulu** said...

cahaya bintang : hahaha..ko sampai bile wei practical?bape bulan? 6 bualn ea?

bt...thanz babe =)

Ayu Taufik said...

gud luck..;)

**hudalulu** said...

ayu : hehehe.. thnkz babe.. doakan kitorang dua orang dapat

ain revival said...

pernah interview masuk maktab dulu~
n tak berjaya~kui3~
mmg takut nk g interview~

**hudalulu** said...

ain : erk...doakan i lulus interview tu..huhuhu