**Berita Terbaru Blogger Lain**

09 June 2011

[ bila batuk mengganggu tidur malamku ]

hye bloggers =)


almost two weeks dah i batuk2 ngan sakit tekak ni. tapi disebabkan i tak suka makan ubat, i tahan jelah. dok telan strepsil je yang mampu. sampai i rasa strepsil tu dah tak sedap pulak. tapi dua hari lepas i dah boleh tahan terus g klinik. tak pasal2 kena charge dekat rm50 untuk ubat. takpe2, nanti i claim balik kat umi i. ngeh ngeh ngeh.

4 jenis ubat almost RM 50

tapi nak dijadikan cerita, semalam dalam pukul 11pm lebih tu i dah tido. kesan ubat batuk yang sangat kuat buat i mengantuk cepat. then dekat pukul 3am i terjaga sebab tiba2 batuk pulak time tido. disebabkan tak tahan dengan batuk yang mengganggu tido malam i, i terus makan ubat batuk lagi. sepatutnya 1 sudu besar setiap kali makan. tapi time tu i makan ubat tu dengan sukatan 2 sudu besar campur dengan yang sebelum tido lagi. maka untuk malam tu je, i telan 3 sudu besar ubat batuk. so secara kesimpulannya, i terover dose!

dan bangun pagi tadi, i memang lemau semacam je. mengantuk yang amat sangat macam tak cukup tido. and sekarang ni pun mengantuk lagi, sebab tu i update blog i ni. pukul 10am ni i kena pergi HQ kat Putrajaya ade talk. mesti super duper mengantuk yang maha hebat lagi. adoi. mengantuknya. cepatlah batuk dan sakt tekak ni pergi dari hidup i. nak telan makanan pun susah akibat sakit tekak ni. please.......

2 comments:

puteraduyong said...

haaaa...degil lagi...kalau 2 minggu lepas makan ubat...mesti dah baik... :)

**hudalulu** said...

puteraduyong : waaa...tau takpe kan..tu lah i ni degil sikit! =(