**Berita Terbaru Blogger Lain**

11 December 2010

[ minggu pertama bekerja ]

hye bloggers =)
akhirnya hari sabtu yang ditunggu tiba jugak. dah seminggu i mulakan kerja tau. 1st day i kena lapor diri. adoi cuak menguasai diri time tu tau. nasib baik i ade kawan i. so tak de la sorang2 je. 1st day jugak i dah dapat task dari my bos. die soh analyze data and buat sampel survey. mati lah i. kena bace banyak buku yang jabatan keluarkan. so kat ofis i dah disediakan sebuah PC. yea PC yea. internet memang boleh connect tapi fesbuk awal2 die dah block. adeh bosan tahap cipan lah i. tapi blog ok je kalau i bukak. hehehhe. tapi nak update kat office cam tak best lah. minggu pertama ni maksu i hantar g ofis. huhuhu i masuk kol 8am. i keluar rumah kol 7.30am. giler lah. nak uji masa minggu pertama ni. tengok jalan jem ke tak. sampai je ofis terus terkejar2 i sebab nak punch card. kelakar jugak i tengok orang2 yang nak kejar mase ni. hehehe. macam ade game pulak. kahkahkah. balik pulak i terpaksa tunggu maksu i balik dari kerja. huhuhu penantian itu satu penyiksaan. i habis kerja kol 5pm. tapi maksu i keluar ofis dalam kol 6.30pm. can u just imagine? so i macam buat OT tau. giler lah. tapi takpe. perkara ini hanya akan berlanjutan selama sebulan je. sebulan? lame tu. huhuhu. umi....nak kereta! ngee...disebabkan i dah mula bekerja, so secara rasminya i pun jadik jam loceng untuk mr.boyfie kejut die bangun tido. ade jugak upah. upah kasih sayang. kekeke.overall suasana kat ofis ok sangat. staff kat situ semua friendly. best je. lagi2 kak zura and kak rina. tapi i paling takut dengan bos woo. jenis cakap dengan pompuan tak pandang mata lah. i ni dah jenis kalau bercakap dengan orang kena pandang mata. tapi bos i tak pandang i. ape? i ni tak cantik ke? hahaha. no lah. the other staff said yang die tu sebenarnya pemalu dengan pompuan. so bior je lah. hahaha. now i dah rase letih bekerja. mana taknya, balik kerja otomatik kol 10pm i dah terbaring atas katil. tepat kol 12 mata i dah mengantuk. paling lambat i tido kol 1 lebih. tu pun dah habes tahan mengantuk dah tu. kesian mr.boyfie sebab selalu i msg ngan die sampai pukul 4-5am. ngee. but now dapat msg kejap je. sabar eyh sayang. hehehe.

muka habis kerja hari pertama

nota entry : lepas ni i nak pergi selayang. ade majlis kakak sedara i bertunang. doakan saya bertunang tak lama lagi eyh.hehehe. gatal!

8 comments:

Rozuan Ismail said...

best x keje?keje rajin2..hehe

buzzy said...

slmt bekerja. :D

Nurul Ain said...

selamat bekerja!!~

hanie bonie said...

wana bj kurung tu sgt cantek...dan anda pun nmpak cantek..hati2 nanti bos terpikat..hahah

chenta aziearem said...

alalala.. ayu bebju kurung.. :)

p.s aty tunang jemputla.. :D

padle said...

nampak sangat ayu berbaju kurung...i loikeee!

N U R U L said...

yunk! hehe..gudluck!! :) seronokkan? masing2x dah berpraktikal..heeee ;)

**hudalulu** said...

to all : thank you so much dear....hehehe....wish me a good luck eyh =)