**Berita Terbaru Blogger Lain**

15 December 2010

[ tamak betol i ni sampai nak beli DUA broadband ]

hye bloggers =)
semenjak i duduk rumah maksu i ni, i nekad nak beli broadband. so senang i nak online. tak payah nak pinjam maksu i punye broadband walau pun beliau tak kisah kalau i guna broadband die tu. nak dijadikan cerita, hari ISNIN yang lepas i pun decide nak pergi carik broadband. i plan nak guna CELCOM BROADBAND. so i pun pergilah kedai Celcom and pilih broadband yang harganya RM68 sebulan tu. so i dah ade satu broadband. keesokan harinya pulak yakni hari selasa i pun try lah surf internet dengan menggunakan broadband yang i baru beli tu. perghhhh lembab nak m****s. kesabaran i teruji okeyh! bengang i. then hari ini bersamaan hari RABU, i dengan perasaan tamaknya terus membeli MAXIS BROADBAND pulak. hahaha nak berlagak dengan korang ni. now i ade 2 bijik broadband. so malam ni dengan bantuan maxis broadband yang i baru beli ni, dapatlah i update blog buruk i yang makin bersawang ni semenjak i dah mula bekerja ni.


see i ade dua broadband maa. tamak betol i ni kan. sampai dua broadband i nak pakai. nasib baik i tak beli sekali DIGI BROADBAND ke P1wimax ke WIGGY ke dan ape jua jenis broadband lah. hahaha.


CELCOM BROADBAND. adoi lembab giler tak tau nak cakap macam mane. tengah2 i mengonlinekan diri, tup tup terdisconnect sendiri. isyhhh. geram weyh. walaupun celcom broadband ni berharga RM68 sebulan, tapi untuk bulan pertama penggunaan die charge RM100 lebih sikit sebab termasuk charge ape tah. tapi serius i tak puas hati dengan broadband ni tau. nasib baik ade masa trial seminggu. maksudnya kalau i pulangkan broadband ni dalam masa seminggu, so i akan dapat balik duit i. fuhh selamat tak burn gitu je kan. so hari jumaat nanti i pulangkan balik. i taknak guna broadband yang ni. fullstop!


MAXIS BROADBAND. best guna sebab smooth je bile i online. takde lah tibe2 terdisconnect macam broadband tutt. harga pun same jugak RM68. tapi lagi laju pulak bile i guna. broadband ni pun boleh guna kat semua tempat yang ade line Maxis. senang. tak macam sesetengah broadband kena ade line 3G baru boleh connect. huhuhu. so pada i kalau nak ikut line 3G tu agak menyusahkan lah. bayaran bulanan broadband ni every month sama je. takde kene charge itu ini and so on. broadband ni pun ade trial time jugak. seminggu. tapi i boleh cakap i memang puas hati lah. boleh lah i online setiap malam lepas ni. hehehe.

maka dengan ini saya mengisytiharkan, scandal i yang ke-49 adalah MAXIS BROADBAND! kenapa saya sayang scandal i yang ke-49 ni? sebab die besttttt...hehehe. oklah. selamat mengonlinekan diri MS FAIRUZ HUDA =)


13 comments:

Rozuan Ismail said...

wah..promote nmpak!!

safiyyah osman said...

heheheeheeeheheehe...terbaik promote..hihih

eiysya zasya's said...

guna unifi laa.. lagi laju.. hee~


p/s: beruang kecil sudah membesar cantik

**hudalulu** said...

rozuan & piah : memang pun....serius berbeza sangat..hehehe

eiysya : unifi sekarang ni kan masih limited place je yang ade..huhuhu

Shayraa said...

sy penah gak terminate broadband dlm tmpoh masa seminggu trial tuh. tp lepas 6 bulan baru dpt duit refund tuh. sabaaaa aje la T_T

Ery Farieha said...

wahh. tu dia promoter maxis.
hehehehe

**hudalulu** said...

shayraa : erkk..haaa...betol ke? adoi lah kalau macam ni. die masuk dalam akaun kite or camne refund tu eyh?

ery fariha : promoter tak bergaji. tp lagi kuar duit pulak..hehehe

cik bihah said...

hai2.. betul3 dlu i pakai c****m hampeh cam siput sedut siap ktowg panggil "berokbanggang"..pastu i tukar mxs laju je nak update website pon ok je kalu x bernanah hati tnggu baru update.

**hudalulu** said...

cik bihah : huhuhu...tu la pasal.. tu yang cepat2 i tukar maxis. kalau tak makin bersawang blog i ni guna celcom tu...

nuriz said...

baguih gambar ni kalau buat iklan hehe

**hudalulu** said...

nuriz : haaa..jangan buat pasai...naya..hahaha

Shuhada Othman said...

waaa.kita sama.maxis ok la sket dr celcom.tp kdg2 wt hal gk kan.hee

Shayraa said...

refund tu dia bg cheque :)