**Berita Terbaru Blogger Lain**

24 January 2011

[ kepada wanita-wanita yang tak cantik kat luar tu ]

hye bloggers =)
i boring sangat. i bosan sangat. macam nak meroyan dah ni rasanya. sebab takde task kat office ni. okeyh direct to the topic. i nak buat pengumuman ni. kepada wanita/pompuan yang merasakan dirinya tak cantik, i berseru agar janganlah terlalu merendah diri! wah siap berseru bersama tanda seru! biar pun orang cakap muka tak cantik pipi tersorong2, bibir tebal, gigi jarang, dahi jendul, mata rabun tak pun juling, rambut kerinting tak pun nipis tahap gila gaban punya, pendek, gemuk siap ade spare tyre punya (giler hodoh i describe) hahaha. cakap je ape ade hal? kalau korang tengok America's Next Top Model tu, diorang bukannye lawa mane pun. tapi jadik model gak. tapi model Malaysia nak yang cun melecun je. hampeh! dan kepada yang cantik sangat kat luar sana tu, janganlah terlalu berbangga eyh. kang tua nanti kedut sana kedut sini gak. ingatlah ape yang ade kat kite ni pinjaman semata. bila2 pun pemiliknya boleh tarik balik ape yang kite ade ni.


korang ingat cerita ugly betty ni? hodoh tahap super duper kan? siap gelabah melampau pulak tu. tapi i selalu ingat ape yang Tyra Banks cakap, "pretty ugly". so i describe kan, dalam kite nampak hodoh tu, sebenarnya ada kecantikan yang tak semua orang boleh nampak. hanya mereka yang pandai menilai sahaja tau di mana kecantikan itu tersembunyi. so renung-renungkan dan selamat beramal =)


inspirations by mr.boyfie

3 comments:

FasiHaH SupiaN said...

cantik itu subjektif.hehe

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

wah !! statement plg bagus kot..
heee

**hudalulu** said...

fasihah supian : betol2...cantik tu subjektif...kalau objektif cemana pulak eyh?hehehe :p

mierah lolly : bagus kan...kekeke :p