**Berita Terbaru Blogger Lain**

15 February 2011

[ just got the HTC HD 7 ^___^ ]

hye bloggers =)


pretty cool isn't it? hehehe. baru je ber'couple' a few hours ago dengan beliau. cantik kan? badan slim, tingkah laku yang lemah lembut, sentuh sikit dah mula malu2 kuceng. memang i like lah! ngeee. actually this is not mine lah. i tak mampu nak pakai beliau ni. i pakai nset biase2 je sekarang ni. takde camera, mp3 pun takde tau. mesti korang tak percaya kan? tak percaya sudah nama mu dolah, hah korang sambunglah sendiri (mintak maap dol dolah sebab terguna nama u. sorry k, i syg u =p) tak kuasa i. hehehe

this HTC HD 7 is belong to my lovely umi. my umi memang dah lame mengidam nak ade nset yang jenis touch screen ni. so first, i suggested her to buy iphone 4. but there's no stock for Iphone4 with 16gb. so, we are looking for Iphone4 with 32gb. but its too expensive lah. out of my umi's budgets. bukan umi i taknak, tapi macam tak worth it. heeee.


then my umi macam berkenan pulak dengan Blackberry Torch. so i bagi lah pandangan i. i cakap BB dah ramai sangat yang pakai lah. even budak sekolah pun dah boleh pakai. so tak nampak macam exclusive lagi dah. in addition, mr.boyfie pun cakap BB tak banyak application. ni pandangan i tau. kang ade pulak BB user yang sakit hati dengan i.

pastu belek punya belek punya belek booklet nset, i nampak this HTC HD 7. lebih kurang macam Iphone4. so i pun suggest lah dekat my umi about this HTC. bla bla bla bla then umi agreed with my opinion. yeay! eh i pulak tersuka lebih kan? hehehe. siaplah beliau(HTC HD 7) bila i balik rumah nanti. akan ku donlod2 segala application yang free mree tuh. hehehe.


so, my wish is "semoga umi i menemui jalan yang lurus semasa membelek gadget yang baru dibelinya ini." maksud i supaya umi i tak sesat lah. sebab bila i dok meng'explore' beliau ni pun i dah sakit otak sekejap. sebab banyak sangat laluan die. betul ke penggunaan bahasa i ni? lantak lah. so, have fun umi. hehehe. MORE THAN A PHONE, MORE THAN A PC - HTC HD 7

p/s : 'thank you' MAXIS sebab terlalu banyak sangat miss communication yang u bagi dengan customer u nih. haisyhhh. nasib baik i ni boleh dikatakan seorang yang mempunyai tahap kesabaran yang tinggi :p
p/s/s : langsung tidak bertujuan untuk menunjuk2. cuma i gembira sebab umi i dah lama sangat nak nset jenis camni. and at last, dapat jugak.
p/s/s/s : credit to mr. goole for the pixies =)

2 comments:

shark said...

waaaa..
jeles ni org tu dpt fon baru..
nk jugak merasa:)

**hudalulu** said...

shark : waaa...i pun nak merasa jugak..tp tu buka npon i... my mom yang punya..ngeee