**Berita Terbaru Blogger Lain**

08 February 2011

[ KEMATIAN itu suatu yang pasti ]

hye bloggers =)
macam bahagia je buat emoticon tu. macam gembira je buat emoticon tu. padahal hakikatnya tak sesuai langsung nak digunakan waktu i tengah menaip ni haa. pagi td dengan bersemangatnya i bangun tido and buat segala yang patut before kuar umah nak g kerja. and Alhamdulillah punch card untuk hari ni tak merah. so i boleh cakap permulaan hari yang bagus. so i sampai je ofis terus on pc dok belek2 ape yang patut lagi2 blog buruk i ni lah. so demi tak menghampakan kawan i, i pun update entry baru pagi td. so dalam kol 9 lebih barulah semangat nak buat kerja tu datang. at the beginning, everthing was fine. i mean software yang guna la, SPSS. pastu i buat keje guna excel pulak. then i nak transfer file i dari excel to SPSS. tetiba........


haaa hambik ko! lesen software dah mati. padahal awal2 td guna ok jer. tak kan merajuk sebab i wat keje guna excel? bila dah mati, i langsung tak boleh nak masuk data and analyze data la jawabnya. melampau betol lah. SPSS ni die macam ala2 excel lah. tp i rase lagi mudah guna SPSS. sebab i tak expert sangat guna excel ni. lite2 ok la. huhuhu. maka dengan kematian lesen software ni, kerja2 i pun terbengkalai begitu saja. tu yang jadik rajin menghupdate blog ni. siot tol lah. dah lah berkobar2 pagi td nak datang kerja. tapi jadik gini pulak. damn! takpe2. this is not the first time okeyh. ntah kali ke berapa ntah asek mati je kejenye. cam hampeh. esok terpaksa bawak laptop sendiri lagi bagus. internet pun laju sebab i guna broadband (kantoi ade alasan lain bila bawak laptop g ofis). hahaha.

p/s : esok nak keje half day je. lantak lah. isi borang time off cakap nak g jumpe lecturer, senang citer.
p/s/s : walaupun i cakap nak keje half day, tapi i ade keje lain kene buat okeyh. kene datang ukm sebab nak update lesen software eviews pulak kat laptop i. huh.
p/s/s : malas nak layan perasaan i sekarang nih. buat sakit hati jek.
p/s/s : kira ade kene mengena jugak lah kan tajuk entry ni kan? hahaha

2 comments:

eykin said...

hoho.SPSS!! sem nih sy belajar biostat gune nih

**hudalulu** said...

eykin : banyak jugak yang guna spss ni kan.. budak mass comm pun mungkin guna jugak..hehehe