**Berita Terbaru Blogger Lain**

11 March 2011

[ accident yang buat punch card i merah semalam ]

hye bloggers =)
lambat pulak i upadate hari ni. i siapkan kerja semua dulu. ingatkan nak masuk jumpa bos tadi sebab i nak present task i kat beliau. sekali beliau dah masuk bilik meeting pulak. adoi. terpaksa tunggu next week baru jumpa.

i nak cerita pasal semalam ni. semalam pertama kali dalam sejarah hidup i berpractical ni, i masuk ofis lambat setengah jam ok. i sepatutnya masuk pukul 8am. tapi i sampai ofis dalam pukul 8.30am. selalu i gerak dalam pukul 7.40 tu dalam 15 minit dah sampai ofis. tu pun kalau i speed and selalu i akan punch card dalam 7.57am. ok lah kan. still tak merah lagi maa. tapi semalam memang bengang tahap cipan lah kan. sebab ape i lambat? sebab jammed! sebab ape jammed? sebab accident! malas nak bebel panjang, korang tengok lah gambar yang buat i bengang sangat pagi semalam.

try buat muka bengang, tapi tak jadik sebab berlakon je. huk huk huk. sila perhatikan jam tangan i. time tu dah pukul 8.10am =(

haa korang nampak tak bangunan putih tu? dalam bangunan tu lah ofis i. nampak macam dah dekat kan? tapi sebenarnya jauh lagi tu. i kena buat u-turn dulu kat Serdang Lama baru boleh sampai ofis i. jauh tau jammed ni. kalau daripada Sg. Ramal Kajang i akan exit simpang Sri Kembangan. lepas i exit je, terus stuck. adoi.... time tu dah mengeluh panjang dah. adalah lebih 10km jammed. sepatutnya, kalau i drive 10km tu dalam 10 minit je. huhuhu. damn! nak tau berpunca daripada apa?

see... try tengok kereta hijau tu. savvy accident dengan savvy kot. sebab tu je weyh. takde menyebabkan kemelangan nyawa pun. mana i tak bengang. lepas dari accident tu jalan clear je. tapi lepas i u-turn, jammed lagi. GERAMNYA!!! jalan sikit, brake. jalan sikit, brake. menguji kesabaran betol. huhuhuhu.

so kesimpulannya disini, rakyat Malaysia memang 'prihatin'. setiap kali accident, mesti nak tengok jugak. tapi, 'prihatin' yang menyusahkan orang lain. huhuhuhu.

p/s : i dah terasa bosan bila hari2 pegang stereng kereta. takde ke driver nan hantarkan i?

earning HB makin meningkat. so korang tunggu ape lagi? jom join! yang dah klik, tqvm! =)

14 comments:

sueRAFE said...

sangat takut tengok orang accident :'(

Azroy Bin Kassim said...

patut dh lambat parking je kt tepi jln tu.. x payah nak u-turn.. huhu :p

cahayabintang said...

kakak! drive gi office ek? haha.. rindu nak bwk kete..

Eyra said...

hehe..mmg prihatin pun rakyat malaysia ni..bru tau ke? ;p

yanafia said...

asal eksiden je nak benti....padahal bukan tolong pun
buat tambah jem adelah
team nak menyelamat pun susah nak sampai
grrrrrr

**hudalulu** said...

suerafe : kalau ade kemalangan jiwa baru i takut.. kalau setakat langgar bontot and buat jammed, rase tak berbaloi langsung! huhuhu

**hudalulu** said...

azroy : adoi...kata2 awak ni same ngan bos i lah. nak benti tepi jalan parking pun dah full ape cer?hehehe

**hudalulu** said...

cahaya : erk....ni bila mase aku jadik kaka ko ni? =P kekekeke
haah aku drive..dekat je pun...huhuhu. tapi tak best kalau jammed! waaaaaa

**hudalulu** said...

eyra : memang dah lame tau sikap rakyat kite ni. tapi prihatin yang melampau samapi menyusahkan orang lain pun takleh tau.huhuhu

**hudalulu** said...

kak yana : haaa tau takpe. mase otw tu memang ade ambulans lalau. then bila sampai kat tempat kejadian, tak nampak pun ambulans tadi. huhu

mizzbutterfly said...

mcm kenal je shawl yg ko pakai tuh..ahhahah

**hudalulu** said...

cik rerama : hahaha...mestilah kenal kan..kekekek :p

.waniey jamaludin. said...

takpe..kete auto..kalau manual lagi haru..

**hudalulu** said...

waniey : tau takpe....huhuuh