**Berita Terbaru Blogger Lain**

07 March 2011

[ ibarat kais tengah hari makan tengah hari ]

hye bloggers =)
hari ni hari isnin. macam isnin2 sebelum ni jugak, monday blues! tapi hari ni kira ok sikit lah sebab i rajin buat keja pagi tadi sebelum lunch. tapi still tak dapat jawapan akhir. nanti lah pulak sambung(sila jangan ikut perangai tuan tanah nie yea).

so nak dijadikan cerita, jumaat lepas i tershopping skirt labuh. macam terasa nak try pakai skirt pulak. teheee. then balik kerja isi minyak kereta. last sekali i tengok duit i tinggal rm2 je dalam purse. punyalah malas i nak withdraw duit sebab malam tu i ngan family nak balik kampung(kuala kangsar). so segala perbelanjaan ditanggung penuh oleh parents i lah kan. i takde lah kesah sangat takde duit ni. then hari ahad siap packing2 barang nak balik bangi semula lah ni. i pun salam atuk and opah i. opah i bagi rm5. katanya buat duit belanja. ok fine. so kiranya dalam purse i ada dalam rm7 lah. otw balik bangi, singgah makan jap R&R Simpang Pulai. tanpa meminta duit dari umi i, i pun beli roti sosej yang berharga rm4.80 menggunakan duit yang opah i bagi tu. mahal tapi besar and sedap. sosej cheese lagi. i likeee. tinggal lah lebih kurang rm2 je dalam purse i tu.

then tadi i nak keluar pergi lunch. then i tengok duit i, hallamakkkk tinggal rm2 jek! nak makan ape ni? officemate i amik mc lah pulak hari ni. kalau tak boleh pinjam kat die. so i pun dok godek2 handbag dengan harapan i jumpa duit2 syiling yang selalu i main campak2 je dalam handbag i tuh. nasib baik jumpa duit syiling 50sen dua keping. so menjadikan duit i ade lah rm3. i pun dengan rasa malu and segan turun ke cafe sorang2.

i pun amik nasi, bergedil ngan gulai labu+pucuk manis. i pun tanya, "makcik, berapa eyh?". "3ringgit. sorang je hari ni? kawan mane, cuti ke?" tanya makcik tu. perghhh dalam hati i dah cukup lega sebab cukup2 je duit i kan. boleh bayang tak, kalau harganya rm3.50 ke. mana i nak cekau duit ni? malu beb, maluuuu. lepas bayar, cepat2 i naik ofis. makan kat meja i je. sorang2 tanpa teman. sedih. eyh2 takde maknanya nak sedih2.


malangnya, i makan tak abis pun sebab sakit gigi. waaaa!!!! nak jumpa doktor gigi tapi i malas nak amik time-off. nak pergi weekend, klinik gigi ukm tutup lah pulak. nak pergi time lunch hour, diorang pun lunch hour jugak. almaklumlah, government kan. adoi. so kesimpulannya, tolak nasi yang i tak habis makan tu, sepatutnya dalam harga rm 2 je. "makcik, amiklah balik balance nasik ni. saya tak habis. bak mai duit saya singgit". hehehe =p

earning HB makin meningkat. so korang tunggu ape lagi? jom join! yang dah klik, tqvm! =)


4 comments:

::NelyLeyana:: said...

pandai bajet... uhuhhu... naseb baik cukop2, kalo lebih tawar menawar la gamaknye

HaNTwO said...

hahahah ala kalo lebih pun xpe nanti kira hutang dulu la kat makcik tu :P

**hudalulu** said...

nely : tu la pasal nasib baik cukup2...bukan tak mau buat tawar menawar, tapi, orang ramai..huhuh..malu beb maluuu...kekekeke

**hudalulu** said...

hantwo : adoi..makn berhutang pernah jugak buat...sebab lupa nak bayar.. hahaha