**Berita Terbaru Blogger Lain**

17 May 2011

[ Sinopsis drama Nora Elena - TV3 ]

hye bloggers =)
semenjak dah tak duduk dalam kolej since i practical dulu, i memang rajin tengok drama kat tv ni. and paling latest sekarang ni drama Nora Elena kat TV3 dalam slot Akasia. lakonan abang angkat i Aaron Aziz =p, Siti Saleha dan Zul Arifin memang mantopsss. so lets cekidaut the synopsis about this drama =) enjoy!!!

Sinopsis Nora Elena

Nora Elena ialah kisah seorang gadis yang telah dinodai oleh seseorang semasa dia berusia 15 tahun. Nora Elena telah ditinggalkan oleh tunangnya apabila tunangnya mendapat tahu dia dah tak suci lagi.. Dalam kekecewaan tu, muncul le hero bernama Seth Tan, seorang lelaki berketurunan Baba Nyonya, sanggup berkahwin di bagi menggantikan tunang Nora kerana hari perkahwinan semakin dekat.

Konflik berlaku apabila, Nora dan Seth Tan ni berkahwin, baru lah Nora dapat tahu Seth ni rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika tu dah berkahwin dengan Seth dan bakal melahirkan anak Seth. Walaupun Seth dah memeluk Islam dan telah insaf tapi Nora Elena tetap tak dapat memaafkan suaminya tu. Bagaimana ye Seth nak mengatasi sikap benci Nora terhadapnya, Nora sering menyakiti hati Seth. Sebagai saudara Islam, dapatkan Seth menghadapi dugaan yang besar dalam hidupnya. Nora Elena menggugut akan meninggalkan Seth setelah bersalin kelak. Seth yg terlalu sayangkan Nora Elena akan cuba sedaya upaya memikat kembali Nora Elena.

tak sabar nak tunggu pukul 7pm setiap hari isnin sampai khamis =)

4 comments:

cahayabintang said...

fai: ni adaptasi novel kan?? aku ade baca novel ni.. jln cerita dy mmg best! tp tak tau pulak ade drama..huhu

**hudalulu** said...

cik cahaya : haah novel pun...adeh...awat hang ketinggalan sangat ni..kekekek :p

cahayabintang said...

hahaha...sejak rumah takde tibi,serba serbi ketinggalan..huhu

**hudalulu** said...

cik cahaya : kekeke...takpe lah...at least ko dah bace novel..aku lak tak tau pun citer tu adaptasi dari novel..hahaha