**Berita Terbaru Blogger Lain**

18 July 2011

[ Konvokesyen UKM | menghitung hari \(^_^)/ ]

hye bloggers =)


semua orang dok bercerita pasal aura puasa nak dekat. tapi i pulak nak cerita pasal aura nak konvo. hehehe. tak sabar nak konvo tau. yelah pakai jubah, pakai topi ade bulu2 berjurai-jurai tu. pastu pegang skrol lagi. perghhh tak sabar! orang lain dok sibuk2 cari baju ngan kasut raya, i pulak sibuk2 nak carik baju ngan kasut untuk konvo. (^_^)v


ok, gambar untuk konvo pun dah siap upload dalam sistem UKM. hahaha. cukup skema tak gambar ni? i sangat2 tak suka bila kena tangkap gambar berukuran passport. i taktau nak senyum macam mane. perhatikan mata i. nampak macam sepet sebelah kan? hadoy, tu lah pakai eyeliner tak sama tebal. or i have a lazy eyes just like Paris Hilton? hikhikhik. cer cari gambar Paris Hilton with her lazy eyes kat google untuk mereka yang tak tau ape itu lazy eyes.


hari Rabu lepas i pergi ukm jap setelkan yuran untuk konvo. disebabkan hutang yuran konvo ni jugak lah i tak dapat nak cek keputusan praktikal i. lepas je bayar, i terus cek result. and Alhamdulillah "LULUS". tapi yang tak bestnya, result praktikal bebudak UKM bukanlah sejenis pointer. yang ada cuma LULUS atau GAGAL sahaja. kalau result pointer kan best. ye lah, at least boleh naikkan lagi CGPA tu. sila lihat bahagian Keterangan : BYRN YURAN KONVOKESYEN IJAZAH PERTAMA SELEPAS PELARASAN. entah ape yang dah diselaraskan pun i tak tau. ngeee. ni resit bayar hutang tertunggak dengan UKM. ape yang i tau, resit ni penting bila nak amik jubah konvo nanti. tak sabar sangat! hehehe. no resit, no jubah man! hahaha


haa tinggal yang ni je tak setel2 sampai sekarang ni. MELAPOR DIRI SETELAH TAMAT PENGAJIAN BAGI PEMEGANG-PEMEGANG BIASISWA PERSEKUTUAN JABATAN PERKHIDMATAN AWAM(JPA). hadoyyy tarikh tutup lapor diri hujung bulan ni. i bukan ape, i cuma malas bila nak kena mintak tanda tangan pejabat dekan kat fakulti i tuh. lambat! lepas tu orangnya asyik meeting bagai. huhuhu. tapi sebagai peringatan mereka2 yang dapat JPA ni, cepat2 lah setelakan korang punya lapor diri ni. peringatan untuk diri sendiri jugak sebenarnya. ngeee =p


Identification Card yang sangat penting untuk hari konvokesyen nanti. so far, ID card ni sangat berguna untuk i. jasanya untuk i takkan i lupakan. hehehe. mawu tak berjasa bila dapat diskaun time tengok wayang ngan main bowling? hikhikhik.

so kepada mereka2 yang bakal bergaduasi selepas raya ni, i ucapkan tahniah yea. tak sabar jugak nak buat sesi photoshoot dengan kawan2 i yang lain siap baling2 topi konvo tu lagi. hehehe. best kan? hari konvokesyen UKM bakal berlangsung pada 24/9/2011 hingga 27/9/2011. tapi tarikh sidang untuk fakulti i masih tak tau lagi bila. harap2 dapat time hari Ahad. mesti ramai yang dapat datang kan? last i nak ucapkan sekali lagi, tahniah buat korang semua yang dah tamatkan pengajian tahun ni! =)

8 comments:

chenurulhusna said...

tshniah huda da nk grad da:)

selmt menempuh alm pekerjaan nanti:)

sapphire said...

konvo 24hb eh...
best2...
akk pun konvo tahun nih.... :)

Tahniah?

skang keje ktne?

**hudalulu** said...

chenurulhusna : sedang bekerja sekarang ni. =) thannks eyh

**hudalulu** said...

sapphire : kak nilam grad master lagi best... master kan? ke up lagi? hehehe
sekarang kerja jabatan perangkaan malaysia. btw, tahniah jugak untuk wedding and konvo nnt. terlambat pulak pasal wedding tu =)

wanieybintang said...

hye huda, my junior. dlu pun sy ukm jugak. fssk. 2 years ago. hehe. btw, rsenye ptot huda sensored sikit no ic tuh ye. just for safety reasons. btw, congrats !!

nida husna said...

kak kite pon grad gak taun ni, ukm gak. hehehe

**hudalulu** said...

wanieybintang : wah...super senior rupenye... sy student fep. heheh. tu lah terlupa nak sensored gambar ut.. huhuhuhu. thanks eyh!

**hudalulu** said...

nida husna : yeker....congrates kat kakak awak ye =)