**Berita Terbaru Blogger Lain**

30 March 2012

[ Novel Kasih Antara Kita ]

hye bloggers =)


novel Kasih Antara Kita karya Aleya Aneesa. baru beberapa hari lepas i beli novel ni. hehehe. selalunya i takkan beli novel tanpa sebab musabab yang tertentu. sbb i bukan jenis suka sangat baca novel ni. bila dah teringin sangat baru mencari novel. sama ada pinjam orang atau pun beli je.

so cuba korang teka, sebab ape i beli novel ni. haaaa cepat teka. ngeee. sebab yang paling kukuh adalah semata-mata kerana Fizo Omar. apa kena mengena novel ni ngan fizo omar lak kan? hehehe. sebab beliau berlakon dalam drama Cinta Buat Emelda kat tv3 tu. drama tu kan adaptasi dari novel ni. heeee. so bila dah tau sapa pelakonnya, boleh lah i bayangkan watak dalam novel ni kan. lagi2 si fizo omar yang macho tu lah. hahaha. melampau i ni. =p

tapi biasalah, novel ngan drama memang berbeza. i bagi 2 perbezaan yang i perasan di awal drama dan novel.

1) kalau kat drama, emelda hanya ada anak nama dania, tapi kat novel emelda ada anak kembar iaitu dania dan atiea.
2) kalau kat drama, emelda hanya ada emeriz sebagai adik dan emeriz sangat marahkan kakaknya emelda. tapi kat dalam novel, emelda ade 2 orang adik iaitu emeriz dan enieza. emeriz sangat baik, malah enieza yang marah sangat dengan emelda.

so i memang suka tengok drama yang adaptasi dari novel ni. lepas tu pelakon die pulak macho2. tu yang penting tu. hehehe. tapi sebenarnya, lagi untung bila baca novel sebab novel takde cut2 scene macam drama. semuanya ada. and bila orang tanya pasal novel ngan drama tu, at least kita boleh jawab kan kan kan? hehe. sekarang ni pun i tengah waktu lunch, i nak bace novel ni dulu lah ey. :)

2 comments:

saHira ♥ said...

wow, buku ni best sgt ke? Beli kt mne? Buku ni terbiat sejak tahun brape?

**hudalulu** said...

sahira : novel ni terbit tahun 2006.. dah lame dah. tp disebabkan drama novel ni tgh meletop kat tv, so dirang dah buat cetakan baru. hehe. best jugak.. lai best bila tau fizo omar yang berlakon.. :p