**Berita Terbaru Blogger Lain**

20 April 2012

Kalau Dah Nama Tandas Duduk, Maka Duduklah!

hye bloggers =)

"PLEASE DO NOT STEP ON THE TOILET BOWL"


hari ni punya entry i nak cerita pasal tandas atau nama kasarnya panggil jamban je. biasalah kan kat mana2 tandas pun, korang akan diberi pilihan sama ada nak tandas duduk atau tandas cangkung kan. kalau i, i memang pilih tandas duduk. sebab selesa. hahaha tak lenguh kaki bila membuang air besar yang memerlukan masa yang lama. kekeke.

selalunya i kalau nak guna tandas(tandas duduk), i mesti akan amik tisu and then sapu dulu kat keliling mangkuk tandas tu yang belah atas tu supaya bersih lah kiranya. barulah rasa cam selesa je nak membuang apa yang patut kan? hahaha. korang dapat bayangkan kan? hehehe.

tapi yang menjadi masalah i sekarang ni adalah, bila ada manusia yang tak reti nak bezakan mana satu tandas duduk dan mana satu tandas cangkung. so i sebagai pengguna tandas duduk sangat tidak berpuas hati sekiranya 'orang' yang tak reti nak bezakan ni menggunakan tandas duduk dengan cara mencangkung! apa punya orang daaa. yang buatkan i lagi tak puas hati bila kat keliling toilet bowl tu siap ada kesan cop tapak kasut lagi. mak aihhhh. camna i sebagai pengguna tandas duduk nak duduk atas tu? kotor lah. hadoi.... sedangkan kat pintu tandas tu dah terang2 tampal, "PLEASE DO NOT STEP ON THE TOILET BOWL". or orang jenis ni memang tak paham english yang mudah cmtu agaknya. sorry to say lah kepada sesiapa yang terasa sebab pernah melakukan hal yang sama.

ni bukan main2 tau. ni hal serius. tau tak bahayanya mencangkung ditandas duduk ni? silap hari bulan toilet bowl tu boleh pecah tau. gunakan lah sesuatu degan dengan cara yang betul. i bagi contoh mudah lah, korang guna pencuci muka kan? konon2 nak kasi hilang jerawat or cerahkan muka. takkan nak guna pencuci muka tu kat badan walaupun fungsinya mungkin korang nak hilangkan jerawat badan or cerahkan badan. betul tak? haihhh. meh sini i nak tunjukkan beberapa gambar akibat mencangkung ditandas duduk. jangan tutup mata pulak tau. hee.


amacam? masih berani nak mencangkung ditandas duduk? fikir-fikirkan dan selamat beramal...

bye

3 comments:

qina said...

biasanya banyak dekat RnR la. mmg ada yg xreti nak beza yg mana satu duduk dengan cangkung punya. kalau jadi yg macam dlam gmbar tu, nak salahkan siapa. aishh.

**hudalulu** said...

qina : yesss tau xpe. kes huda ni pulak kat ofis tu haaa.. tak paham betol dengan orang yang camni tau.... tu la, kang kalau jadik cam dalam gambar tu, baru tau. huhuh

RahsiaSocialBookmarking.com said...

arghhh tidak! ngeri sunggu....

p/s: Bakal menggegarkan dunia blogger pada 30 April 2012: RahsiaSocialBookmarking.com
Rahsia Jana RM45,000 dari laman komuniti!