**Berita Terbaru Blogger Lain**

29 June 2010

[ pabila umiku,abahku dan aku menoton bola ]

hai blogers =)
malam tadi game antara netherlands vs slovakiaand everybody know netherlands won the game
saya taknak cerita sangat pasal bola
tapi nak cerita gelagat umi and abah saya time diorang tengok bola
nak tau diorang sokong mane?
abah
pada awalnya abah sokong slovakia
entah kenapa abah sokong team tu saya pun tak tau
agaknya sebab tengok awal game bola berat kat team tu kot
tapi lepas si orenje dah sumbat gol 1
tetibe je abah kata abah sokong netherlands
adeh abah saya dah jadik 'lalang'
masuk separuh masa kedua abah kata nak sokong slovakia balik
then bila si orenje sumbat gol kedua
abah sokong netherlands balik
kekekeke
tergelak- gelak saya tengok abah
umi
umi lak tak sokong mana-mana pun
sape yang menang tu lah yang umi sokong
paling tak tak tahan nak ketawa bila umi cakap
slovakia tu SLOWvakia
sebab tu lah kalah
kehkehkekeh
pandai lak umi ni amik kesempatan dengan name negara tuh
muahahahaha..kelakar...kelakar
saya
saya sokong mane eyh?
disebabkan pengaruh mr.boyfie yang sangat kuat terhadap netherlands
maka saya pun tersokong netherlands lah
kahkahkah mane taknye
semangat mr.boyfie nak suruh saya beli jersi netherlands yang gurl punye
tak percaya?haaa...ni buktitapi saya tak beli pun kekeke

adeh keluarga saya 4orang je tau
tolak adik yang stay hostel so tinggal kami 3orang je
tapi bisingnye malam tadi macam 10 orang ahli keluarga
hahahahaha
ok lah
saya pun sedang cuba try test untuk minat bola =p

8 comments:

author faethal said...

Slovakia dulunya dikenali sebagai Czechoslovakia. Sekarang berpecah kepada Republik Czech dan Slovakia.
Antara negara yang ramai pejuang mujahidin Chechnya.

Fay Nana (Cik Fana) said...

saya minat bola time WC je. :D

Cik Amy said...

Saya takk minat b0le. Hehe

arboqskii said...

tetap dengan jepun si samurai biru..hehe

-wAn- said...

go3 germany................ha3

saya_arief said...

saya xminat bola..
tp suke main..

SyAmSuL AnUaR said...

belanda menang...tp minat jepun team...kalah lh pule (=_=)"

Capo Grande said...

agak2nya sy n wife nanti pun mcm ur parents kot...huhuhu...