**Berita Terbaru Blogger Lain**

20 November 2010

[ ko tulis biodata ko kat buku aku taw ]

hye bloggers =)
okeyh dah 4 hari i kat rumah ni. besok dah kena balik UKM semula sebab i nak sambung buat tesis sampai muntah hijau! huhuhu. tapi esok i pun ada plan lain. hehehe. mawu tengok movie HARRY POTTER dengan mr.boyfie. yeay!! assignment yang beliau bagi pun i dah fahamkan. meh klik sini tengok assignment tu. sebenarnya tadi i dok godek2 meja study i ni. pastu ternampak lah satu buku. "BUKU BIODATA". hahaha. i siap ade dua lagi tau. satu untuk sekolah pagi(kebangsaan), satu lagi untuk sekolah petang(agama). kalau tak silap,i buat buku biodata ni time darjah 6 kot. yela lepas UPSR and PSRA mane tau lepas ni tak jumpe kawan2 da. so kesimpulannya,"ko tulis biodata ko kat buku aku taw". masing2 nak tukar2 buku biodata tu termasuklah i. ketawa i sorang2 bila bace balik semua biodata kawan2 i dalam tu. time tu rasa macam femes ames kejap lah. mana taknya, ada satu2 masa sampai 3 4 buku ade kat i orang suruh buat. hehehe (✿◠‿◠) ni buku biodata i!

buku biodata untuk sekolah pagi

buku biodata untuk sekolah petang

ngee tebal tau buku ni. banyak pulak biodata kawan2 i dalam tu.haha tapi i takde pulak amik biodata budak2 lelaki time tu. kenape eyh? padahal i dengan mr.boyfie dulu satu kelas maa. oh lupe pulak dulu i tak berkenan sangat dengan mr.boyfie time sekolah rendah dulu.nakal sangat :p hahaha. i suka baca ucapan2 yang kawan2 i bagi dalam tu. kelakar pun ade. serius pun ade. kekeke

sila fokus ayat yang telah di'anak panah'kan tu :
* HIDUP INI MESTI ADA COOL
* JANGAN TERLALU ENGKEK
* NOT UNDESTEND...APE LAGI KANTOILAH!
* STAY FROM COOL

ayat giler gempak tu tapi satu ape pun tak paham sebenarnya. kekeke. engkek tu sombong rasanya. ayat budak baru nak 'up' time tu. hahaha. ekceli i pon dok tulis ayat2 gitu gak dalam biodata i dekat buku kawan i. hehehe

fokus lagi kat ayat yang telah di'anak panah'kan tu :
BERUSAHALAH BERSUNGGUH-SUNGGUH
CAPAILAH CITA-CITAMU
JANGAN HAMPAKAN HARAPAN MEREKA YANG MENYAYANGIMU

emmm..ayat ni barulah penuh bermakna kan. time sekolah rendah dulu, cita-cita i nak jadik doktor. tapi dah lari jauh sangat pulak sekarang ni. ape2 pun, terima kasih kat kawan2 i yang bagi ucapan2 bermakna macam ni dekat i. paling2 bermakna bila i bagi buku ni kat cikgu2 i. diorang punya kate2 semangat lagi mengancam! erkkk maksud i lagi mendalam. yelah cikgu kan. mulut cikgu ni kan 'masin'. mudah-mudahan jadik kenyataan. amin... and sekarang ni pun i still teruskan tradisi tulis biodata ni. tak percaya? i rasa u all pun macam i jugak. nak bukti? bila isi ape2 jenis form kan selalunya mintak biodata. kah kah kah! (◕‿-)

8 comments:

Sheeq ♂ ♀ said...

hahaha...same3..shikin pon ade buku biodata..darjah 6 ngan time form 5..haa form 5 pon ade lagi taw..mase tu mane taw kewujudan fb ni..friendster pon layan xlayan je..hihihi

**hudalulu** said...

yunk : kire u lagi power r sebab tradisi diteruskan sampai form 5...emm maybe sebab u kan asrama so lagi lah takut tak jumpe2 kawan2 lain..heheheh.. kawan2 fai yang satu sekolah semua dekat2 sini jek.kekeke

twinkle twinkle said...

ahha,,ingat mase mude2 dulu :)

**hudalulu** said...

twinkle : semua orang mase kecik2 dulu same je..kekeke

princeduyong said...

kenapa saya tak penah ade yer..?

**hudalulu** said...

princeduyong : adeh..ngeee..mungkin awak tak berminat dengan benda ni kot..teheeee

nora said...

nak tulis gak leh tak

**hudalulu** said...

nora : boleh je...hehehe..u tulis kat komen ni..nanti i update cerita pasal biodata u pulak ;P