**Berita Terbaru Blogger Lain**

28 November 2010

[ semangat practical i membara-bara tau ]

hye bloggers =)
i letih giler hari ni tapi sebab sayangkan blog buruk ni i nak update jugak. tak kire! entry sebelum ni i cakap nak update pasal tempat practical i kan? so i nak tunaikan janji lah ni. nak tau tak? i takut nak praktikal ni. mana tau nanti kang kena buli ngan senior. adoi too bad okeyh. kalau nak tau lagi,i hantar resume dekat 20 syarikat tau. tapi satu je i dapat offer. yang lain sama ada diorang reject i ataupun diorang buat taktau je dengan resume i. salah satunye meh bace entry ni kejap. cisss siot betol. takpe2. i ingat diorang buat i macam tu. so satu2 nya syrikat yang approved resume i JABATAN PERANGKAAN MALAYSIA. tapi bukan dekat Putrajaya la. i dapat dekat Wisma Minlon, Sri Kembangan. nak carik i sila carik dekat Bahagian Penunjuk Ekonomi yea! wahhh gitu. nak jumpe i sila buat appoinment dulu ey takut2 i busy pulak. kekeke. i punya lah semangat nak practical ni siap i google etika berpakaian kakitangan awam tau. hahaha excited kan i?


okeyh kakitangan awam hanya dibenarkan untuk berpakaian seperti gambar di atas sahaja. takkan i nak pakai saree pulak kan. dah sah2 i kene pakai baju kurung. adoi. terpaksa lah i kene beli baju kurung sebab i tak banyak baju kurung. pergi kuliah pun i pakai jeans je. huhuhu. and hari khamis pulak kene pakai baju batik pulak. adoi i cume ade bape helai je baju kurung yang tema batik. kena tambah lagi la ni nampaknya.


ermm i suka tengok pakaian wanita korporat tau macam gambar ketiga tu. elegan! tapi kakitangan awam tak dibenarkan sama sekali yea. harap maklum. dan sila jangan berpakaian seksi. kalau kain baju kurung tu terbelah agak2 boleh tak? yela baju kurung moden kan banyak yang jenis kain terbelah. somebody jawab eyh. then masalah kasut pulak. nak pakai kasut cemane eyh? sandle? kasut bertutup penuh? kalau kasut yang terbukak sikit kat belah depan tu boleh tak?


dua kasut ni sangat kiut kan? tapi takkan lah i nak pergi kerja pakai macam ni kan? hahaha ni nak bergaya ke nak kerja? hambik kau! kang tak pasal2 1st day kerja dah kene tegur. malu oiiii.


so maybe i nak beli kasut macam ni je. i tak minat sangat kasut jenis bertutup penuh. takut kaki berpeluh tak selesa. takkan i nak beli dua jenis? satu bertutup penuh. satu lagi macam gambar ni. erkkk banyak lah pulak duit i kan? umi!!! tolong sponser anakmu ini eyh. hehehe. esok mawu shopping barang! kasut...handbag...shawl...hahahah. habeslah duit JPA i jawabnya.

oh umiku...tolonglah belikan anakmu ini kereta sebijik supaya senang nak pergi kerja!
abra kadabra!!!

7 comments:

Rara Farah said...

beli semuanye....setel masalah....hehe

Cik Miera Aziz said...

wow! good luck dear :P
keje elok2 yeee :)

**hudalulu** said...

rara : adoi..pokailah i ..kekeke

miera : baik2..hehehe

nora said...

hehehehehe semangat betul ni

**hudalulu** said...

nora : i ni memang bersemangat orangnye..hahaha

miss leen said...

actually, bole je u nk pki kasut yg stylo mylo mcm tu, n kasut terbukak kt dpn tu pon bole..asalkan nmpk kemas..klu suar tu tgk pd bhgn..if bos u benarkan bole je, sbb kt cni de sesetgh bhgn benarkan staf die pki suar..nway, i slalu bace blog, terjmpe blog u, teringt zmn2 bercinte ngn ex dlu time blaja..hahaha..sori yeh, saje bg komen sbb i one of the kakitgn awam kt putra tu.. :)

**hudalulu** said...

miss leen : tqvm. hehehe.. at least ade jugak gov staff yang komen i.. ohoh...ohoh...baru i tau boleh pakai seluar rupenye.. tp i ni student practical je. kalau pakai seluar tu macam over pulak kan.. teheee.... thx again! =)