**Berita Terbaru Blogger Lain**

01 December 2010

[ dulu masa masuk darjah satu umi teman sampai habis kelas. sekarang? ]

hye bloggers =)
korang ingat tak masa korang mula2 masuk sekolah darjah 1 dulu? i ingat lagi. hehehe. masa mula2 masuk sekolah umi i yang hantarkan i ke sekolah. bukan takat sampai sekolah je tapi sampai masuk kelas. yelah first time masuk sekolah. masuk alam persekolahan. masa tadika kawan2 lain. bila masuk darjah 1 pulak kawan2 dah lain. so umi i tunggu je kat luar kelas tu. i pun siap boleh jeling2 lagi carik umi i ade ke tak. bila time rehat pulak umi i bawak i makan kat kantin. time tu mane ade kawan lagi. yela kalau dah semua budak dalam kelas tu mak ayah diorang ade tunggu jugak. mestilah makan ngan mak ayah diorang. ngee. kesian jugak bila tengok ade budak yang mak ayah diorang tak tunggu. lepas tu menangis2 taknak pergi sekolah. kekeke.


nasib baik i tak macam tu. hahaha. tapi umi i tunggu i mase first day je. second day i pergi sekolah naik bas sekolah dengan jiran i. kira pangkat kakak lah sebab die lagi tua dari i. so i pun takde lah takut sangat. kecik2 umi i dah suruh i berdikari :p. umi bagi duit belanja kat i cuma 70sen je tau. huhuhu. and now i bakal memasuki alam kerjaya. adeh. boleh tak i nak suruh umi i hantar i pergi kerja? boleh tak? boleh tak? i nak sama macam masa masuk alam persekolahan dulu. tapi jauh. and i bukan tinggal kat rumah pun nanti. i tinggal ngan maksu i kat Bangi. tiba i takot pulak nak start practical. esok malam i dah gerak pergi rumah maksu i. sebab weekend nie parents i nak balik kampung. tapi i taknak ikot. lepas ni jarang lah i dapat update blog. waaa mesti rindu ngan korang2 semua.


ceyh...bajet gambar ni macam i tengah buat presentation lah kirenya. muahahaha. i pun dah tau sape penyelia i untuk practical i ni. beliau adalah pensyarah i jugak. dua tahun i amik kelas dengan die. adoi mati lah i. sebab beliau adalah seorang yang sangat komited dengan kerja beliau. takpe2. chaiyok2 untuk diri i sendiri!!! satu je yang tak best practical i ni. TAKDE ELAUN! practical ngan kerajaan memang tak dapat elaun. huh serius tak best. ntah bila agaknya i dapat pakai Blackberry. bak kate kawan i, 'belekberry' sebab nak belek pun tak mampu lagi. adoi. kalau ade elaun, gagah jugak i nak beli tau.


TAKDE ELAUN jugak membataskan i untuk bershopping! waaaaa kesiannya kat i. duit kuar je banyak. duit masuk tarakkk. adeh. boleh jatuh miskin i camni. huhuhu sekarang i tengah menikmati hari2 terakhir i kat rumah. lepas ni nak kena tido awal and bangun awal.pastu nak menempuh jalan jem lagi. boringnya. now i dah boleh rasa perasaan orang yang dah berkerja. huhuhu. pape pun wish me a good luck okeyh! janji tau! =)

6 comments:

Rara Farah said...

prktikal kerajaaan tade elaun ek??baru thu..ekeke..tertinggal bas

Sheeq ♂ ♀ said...

xde elaun???????xbestnye!!!!huhu.. takot fai nak praktikal tu smpai shikin pun rase same taw..ade x kawan 1 uni same tmpt praktikal ngn fai?

**hudalulu** said...

rara : ngeee..takdok elaun! waaaa

yunk : yup memang takde elaun kalau practical ngan gov ni.huhuhu. classmate fai satu tempat kerja ngan fai.. kitorang a=memang apply same2 pun.teheee.... cuma bahagian je lain.

Anonymous said...

This is such a wonderful useful resource that you are providing and you give it absent free of charge. I love seeing web sites that understand the value of providing a quality useful resource for free. It?s the old what goes around comes around program.

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

kecian kot xda elaun...
heee..xpe2...
ape2 pun,gud luck yaw !!

Anonymous said...

Akhirnya, mendapatkan apa yang saya cari! Saya pasti menikmati setiap sedikit itu. Senang aku tersandung ke dalam artikel ini! senyum saya harus Anda simpan untuk memeriksa hal-hal baru yang Anda posting..