**Berita Terbaru Blogger Lain**

27 February 2011

[ buat duit dengan HEARTBEAT pulak jom!!! ]

sila scroll ke bawah untuk entry baru. ini entry melekat!hehehe

hye bloggers =)
best kan kalau dapat income dari dunia blogging ni? pasal HEARTBEAT ni, i sebenarnya dah lama nampak kat blog2 lain bila i blogwalking. i nak try lah jugak. tapi sebelum ni i tak jumpa pun tutorial yang lengkap. tapi siang tadi i blogwalking la. and at last i jumpa tutorial pasal HEARTBEAT ni dari blog Teratak Impian Ibu. so sekarang i nak ajak korang2 semua join HEARTBEAT ni. bukan kena bayar pun. betol tak?

mesti korang risau takot2 kalau NUFFNANG merajuk sebab letak HEARTBEAT ni kan? so kat sini i nak bagitau rahsia nya. korang jangan risau tau sebab HEARTBEAT ni takkan efek langsung dekat NUFFNANG. sebab HEARTBEAT bukan competitor NUFFNANG. so, dont worry OK. 100% dijamin punyalah.

so jom ikut tutorial yang i nak kongsi dengan korang semua. i janji korang takkan menyesal punya lah. tapi sebelum i start, klik lah dulu HEARTBEAT i ni. jom2 klik ramai2....

kalau dah klik i ucapkan terima kasih sangat2 sebab korang dah sumbangkan rm0.04 untuk i. hehehe. jom mulakan tutorial kita ni ok tuan2 dan puan2. sebelum tu i nak bagitau yang tutorial ni i copy dari blog Teratak Impian Ibu. hehehe. "time kacey cangat2 tau"(baca dengan nada gedik!)

buat masa sekarang i belum ada earning lagi. sebab i baru je join siang tadi tau. tapi i bagi bukti daripada tuan tanah blog Teratak Impian Ibu.
see....camne i tak terpengaruh nak join? hehehe. so korang dah bersedia untuk terpengaruh dengan i ke belum ni? ngeee

uolls yg dh join HB, MESTI promo2 agar ur frens/readers/followers register bwh u..
bkn ala...free registration ajer pun..bkn kena bayar ke apa pun utk register, then tepek jer banner kat blog masing2..tak kuar duit satu sen pun, tp sebaliknya, akan mula dpt duit bila org click and income masyukkk bila org register lps click ur banner..
gliterati nuffnang? ooo, jgn risau, tak affect pun, not at all, 100% me guarantee!! me dh tanya Nuffnang direct pun!! no worries ok!! Heartbeat bukan competitor Nuffnang pun, sbb HB jual brg2 souvenir, bukan advertising company mcm Nuffnang or innity(pakcik hijau) etc.

1) klik banner bawah ni. so dari situ, i terus ajar step2 untuk daftar okeyh.

2) klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu.

3) 3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan.

4) Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue.

5) Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.

6) Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah) then isi kesemua maklumat yang diperlukan

7) Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang dibawah)

8) Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...then klik continue

9) Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat

10) Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)

11) Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)
12) so lepas dah dapat code tuh, takkan korang tak tau nak buat ape dekat blog korang kan?

korang pergi Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > save. dah setel. then korang susun lah kat tempat yang korang rase sesuai kat blog korang tu =)

so kalau korang dah klik i punye denyutan jantung(HEARTBEAT) ni, korang bagitau dekat **ini kotak ajaib saya** tau. sebabnya senang i nak klik2 balik korang punya HEARTBEAT. lagipun, HEARTBEAT ni sentiasa je ada. =)

kalau korang nak copy tutorial ni boleh je. tak salah nak kongsi kan? tapi backlink dengan blog i ok. then bagitau i =)

so tunggu apa lagi? jom lah join!!!

62 comments:

CikNiza said...

thanks for this tutorial..hehe
sy bru bt heartbeat..tp xtau nk klik mane nk dptkn banner coding tu..skrg dh ade da kat blog..thanks a lots of this tutorial..

sy dh klik heartbeat awk..hehe :)

**hudalulu** said...

cik niza : hehehe...time kasih kembali dah klik... same2 kita kumpul duit banyak2 k...

sherah said...

thanks bai/aku copy eh

**hudalulu** said...

shera : bai ko panggil aku? isyhhh..teruk benor.. hoho..
ok2...copy aje.. klik sekali aku punye ok.. =)

farah farhana said...

ive klik yours ;) klik fara nye balik ye hehe

**hudalulu** said...

farah farhana...rajin2 klik ok....i dah klik u punya jgk.. =)

Cik Yana said...

Hahaha~ Smua promote hearbeat mentang-mentang cik Yana tengah kecik hati dengan Nuffnang :P

muslim said...

thz for the info

Cik Anis said...

Salam :D
thanks ea ajak anis join, b4 ni nak join, tp x de info,,
btw, anis dah join HB n dah click HB sini :)
follow u too,, sudi2 follow anis :D
Click HB skali...

zati embong said...

menarik2..malam ni jat try buat.sudah kemas2 mahu balik O.o

NurIzza said...

waaaa... cam nak buat jer....

NurIzza said...

waaaa... cam nak buat jer....

cunndaa said...

i'll try...ngeh2..
tengs share ye..

follow sini

cik nUnU said...

kite nak share tutorial kamu..hihi


*klik HB..HB klik

**hudalulu** said...

cik yana : hahaha..tau takpe..tapi nasib baik nuffnang tak merajuk terus dengan HB ni..hehehe

**hudalulu** said...

muslim : welcome...jom join! =)

**hudalulu** said...

cik anis : hehehe...gud2 sebab dah join sekali.... =)

**hudalulu** said...

zati embong : jangan lupa join tau..heeee =)

**hudalulu** said...

nurlzza : buat jangan tak buat....kalau tak buat, rugi tau =)

**hudalulu** said...

cunnda : try jangan tak try...tak try rugi tau...heeee =)

**hudalulu** said...

cik nunu : dipersilakan ambil tutorial sy and join =)

::NelyLeyana:: said...

wah! tertarik... nak join gak la, thanks 4 de tutor..

m!3yr4h_LolLy said...

thanx huda bg link tutorial nie..
i da klik u punya skali..
jgn lupa klik i

cik syira said...

hai huda!!!

sgt teruja tgk tutorial kat blog u ni..nway thanks a lot n i mintak izin share kat blog i yer..i backlink blog u..dan paling penting i dah KLIK denyutan jantung u!!

Jom klik denyutan jantung i..bagi i terus hidup :)

**hudalulu** said...

nely : jom join...hehehe

**hudalulu** said...

mierah lolly : welcome...nnt i datang tengok k..hehehe.. klik jugak lah..hehehe

**hudalulu** said...

cik syira : hehehe... gud2 dah join... ok copy je....benda baik memang perlu di share kan..hehehe

tomato said...

tengs sebab ajak join.. :)

ekceli dah lame ade hB ni..dah buang kod..nnti baru psg balik..hehe :)

Ayu Taufik said...

nak jugak..nak jugak...hehehe

zeila said...

dah klik Hb kamoo...nak copy tutorial leh tak?=)

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

saya dah join...........

Oreo said...

Waaaaaaa menarik

**hudalulu** said...

ayu : cepat2 join bawah aku =)

**hudalulu** said...

zeila : boleh je...dipersilakan copy =)

**hudalulu** said...

no nickname : gud2..teheeee

**hudalulu** said...

oreo : kalau menarik...ape lagi? jpm lah join!!! =)

fatynadia said...

memang masyuk!

lea said...

wah! macam best!

**hudalulu** said...

fatynadia : memang masyuk kan...hehehe

**hudalulu** said...

lea : memang best pun...jom join!! =)

Ayu Taufik said...

aku dh join dh bwh ko..
mnta izin nk copy eh..;)

Ayu Taufik said...

aku dh join dh bwh ko..
mnta izin nk copy eh..;)

**hudalulu** said...

ayu : ok2..tq...and dipersilakan copy..hehehe

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

huda !..tenkiu sgt sebab sudi drop by my blog and bgtaw pasal benda ni..so pleasure to know u :)
and i dah bt psl benda ni..hope u sudi usha my blog again :)

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

huda !..tenkiu sgt sebab sudi drop by my blog and bgtaw pasal benda ni..so pleasure to know u :)
and i dah bt psl benda ni..hope u sudi usha my blog again :)

farmys said...

Huda..
akak copy paste ye tutorial tu..
thanx..
akak dah klik huda punya..

jia said...

en3 yang menarik...join jugak...=) follow yuu...=) n click kat yr HB ..

Cik Kamoo said...

Kita dah join! dah klik HB awak....nak copy tutorial ya

**hudalulu** said...

liya liyo : =)

**hudalulu** said...

farmys : dipersilakan copy =)

**hudalulu** said...

jia : thankz =)

**hudalulu** said...

cik kamoo : dipersilakan copy =)

cHiEydA said...

mekasih utk tutorial nih..bagus..sbb xtau nk buat cmne..hehe..dah klik heartbeat kamu..

Titot *(^_^)* said...

hudalulu : kiter dah klik awak punyer *(^_^)*

Titot *(^_^)* said...

wow!!menarik..dah klik dah *(^_^)*

peNseLsvaNt said...

slm...cik hudalulu...nk tny ckit..sp2 yg klik banner kt blog kta 2...automtk dpt kt kta la?sori..sy x thu sgt ....2 yg nk tny skit..hrap dpt bri sdkt jwpn dr ptyaan sy 2..

peNseLsvaNt said...

slm...cik hudalulu...nk tny ckit..sp2 yg klik banner kt blog kta 2...automtk dpt kt kta la?sori..sy x thu sgt ....2 yg nk tny skit..hrap dpt bri sdkt jwpn dr ptyaan sy 2..

iena abu said...

cik hudalulu..saya dh ikut tutorial ni.terima kasih perkongsian ilmu ni.nanti sy nak kongsikan tutorial ni dalam blog saya ye..okay saya dh clik banner tu.thank you.

iena abu said...

cik hudalulu, terima kasih ye atas perkongsian ilmu ni. saya nk mintak izin untuk copy dalam blog saya nanti. oakay, saya dh klik banner tu yer

iena abu said...

tutorial yag senang.

iena abu said...

tutorial yang menarik

NiaIrina Hisham said...

kite da ikut tutorial awk tau..hehehe..berkesan lahhh.....kite da follow awk tau...jgn lpe follow kite balik....
http://daniapinkmelon.blogspot.com/