**Berita Terbaru Blogger Lain**

10 February 2011

[ its all about 30 days project : day 27 ]

hye bloggers =)
Your favorite novel

serius i cakap i tak pernah beli novel2 ni semua. sebab umi i tak kasi. umi i kata membazir beli novel lepastu cerita dalam novel tu semuanya pasal cinta2. so berbekalkan kawan2 i yang baik hati, maka i pun pinjam je dengan diorang. banyak jugaklah novel2 yang i dah baca. first novel yang i baca tajuk die MANDATORI (cerita pasal siasatan jenayah). masa tu i darjah 6. perghhh siap tunggu giliran tu nak pinjam. adeh. next yang paling i suka baca masa zaman2 sekolah menengah dulu novel OMBAK RINDU dan KAU YANG SATU hasil pinjaman dari kawan i nama die pija. dua2 cerita ni best. kalau dua novel tu ada depan i sekarang ni, memang i terus baca punyalah. best sangat2nya. huhuhu. pastu masuk zaman uni ni, pembekal novel yang terbaru ialah rumet i. sebab kakak die gila baca novel. so die suggest suruh i baca novel Aa+Bb. memang best. rasa macam nak baca lagi. isyhhh. actually i memang suka baca novel2 cinta ni sebenarnya. sebab i mampu untuk menghayati setiap watak yang ada dalam noverl tu. kekekeke. poyo giler. i selalu terbayang kalau i kat tempat jalan cerita dalam novel tu. camnelah agaknya i kan? sampai pernah jugak lah terlintas nak buat novel sendiri. tapi hampeh, i memang takde bakat nak menulis ni. kang merepek je lebih. hehehe. so ade sape2 yang nak suggest i baca novellain? dah lama tak asah skill membaca novel ni. erk...perlu skill ke? hehehe.

filem OMBAK RINDU. adaptasi dari novel. i nak tengok jugak. tak kira!
ade lisa surihani dengan aaron aziz.
tapi kenapa watak izzah dalam cerita ni maya karin yang pegang?
huhuhu. nak lisa...nak lisa!


10 comments:

Sheeq ♂ ♀ said...

faaaaaaaaaiii....same laa..shikin dulu mase skolah menengah pon pernah gak try wat novel sendiri..member sume suruh smbung wat..tp xabes pon..malas..huhu

miss kecik said...

novel 1st yg aku miliki pun mandatori! sep2! ;p

tp kau yg satu 2 xbape nak bes la.. xstuju.
ak beli da lame, tp baru2 ni je abis bace.. (tu pun sbb da xde nvl len nk bace da) huuu

mst ko suke cite2 ala ombak rindu, kawen pakse, kawen xrela, atlas jth cinta.. kan2?
aku de byk ni list ni, mau? huhu ^_^

ok, apsal ak komen pjg gile lak ni.. sori! ;p

**hudalulu** said...

sheeq yunk : hahaha..dulu berangan bukan main ag.agaknya sebab tu fai dulu banyak jerawat..hahaha..kantoi disitu.

dila kecik : aku memang suka baca novel yang kes2 kena kahwin paksa lah, masalah keluarga lah.. hahaha... ko banyak novel eyh? meh pos kat aku lah pinjam..hehehe

mizzbutterfly said...

hahahah..ombak rindu da ade sequel yg ke empat...aku pun tak smpt nk bace la..hahahah

Ninis said...

best gileeeeeeeeeee novel ombak rindu.novel legend!mase kat skolah dulu,cikgu pon tumpang pinjam kot.heee.best sangat!!!btw,bile filem dy nk kluar??

**hudalulu** said...

cik rerama : adeh... aku baca sampai second je.. dah ade yang keempat eyh? giler outdated aku ni..hohoho

ninis : memang legend lah cerita tu. hik hik hik. filem die tak tau lah bila kuar..tak carik pulak..ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai mmg ada beli & baca ombak rindu ngan kau yg satu...meleleh ayaq mata kuar sedeyyyyyy sangat sebelum mereka bertemu bahagia :))

**hudalulu** said...

lady ayu : memang meleleh air mata dengan air liur bile ade babak seksi...kehkehkeh... rawrrr... :P

Eyra said...

minat bce novel ye..hehe

**hudalulu** said...

eyra : dulu2 minta lah....sekarang dah kurang sikit. dah jarang sangan nak bace novel2 ni..huhuhu