**Berita Terbaru Blogger Lain**

28 February 2011

[ tutorial 1 : cara nak daftar CHURP CHURP ]

hye bloggers =)
tutorial ni daripada permintaan miss zeila. berdebar2 i nak tulis entry ni tau. yelah tutorial pertama i. sebelum ni tutorial HB i dapat izin copy je. teheeee. CHURP CHURP ni macam lebih kurang NUFFNANG jugak lah. so jom ikut step tutorial nak daftar CHURP CHURP ni pulak.

1) korang klik gambar burung yang comel bawah ni. i dah link kan dengan borang untuk daftar CHURP CHURP ni.

2) korang isi borang daftar tu. hehehe. semua ada 4 bahagian.
korang jangan lupa tick dekat box kecik bawah tu tanda korang paham t&c CHURP CHURP ni.

3) activation CHURP CHURP ni akan terus di email kan ke korang. so bukak korang punya email.

4) lepas tu korang ikut je step yang CHURP CHURP ni sediakan bermula step 1, step 2, step 3, step 4, step 5 and step 6.

5) dah setel semua, klik kat dashboard korang. nanti die keluar macam ni.
so sebelah kiri tu korang boleh tengok earning i. okeyh serius malu nak tunjuk earning i yang sangat sikit tu. and yang belah kanan tu antara iklan2 yang CHURP CHURP ni taja. so bila korang dah daoat iklan tu, korang just klik dekat "share this". baru lah die bertukar jadik "you are sharing this"

6) then, korang boleh pilih cara korang untuk sebarkan iklan CHURP CHURP ni.
nilai setiap klik bergantung kepada jenis iklan. kat situ CHURP CHURP dah mentioned awal2 da.

agak2 kalau masih tak paham, sila komen yea. kritikan yang membina amat dihargai. sebab i baru 1st time nak buat tutorial ni. sorry =(. pape pun sape2 yang belum daftar CHURP CHURP ikut je tutorial i ni k.

p/s : untuk cara nak letak iklan CHURP CHURP ni macam dalam blog i ni, tunggu tutorial 2 dari i ok.

earning HB makin meningkat. so korang tunggu ape lagi? jom join! yang dah klik, tqvm! =)



14 comments:

zeila said...

eh..die wat tutorial kite request r..hehe..tq2..

sy dah wat smpai share tu..pastu kalau nak share kat fb cmne?

**hudalulu** said...

zeila : tehee...sedaya upaya menyiapkan walaupun mungkin agak kelam kabut tutorial ni..huhuhuhu

picairin said...

besh ka churp2 ni??? ap beza ngan youth says???

fyna said...

da register churp2 tue...tp still tak paham functionnye...
$ tak gak naek2...





jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

leyzajamil said...

eh, da ada nuffnang register churp2 tak ape ker?

**hudalulu** said...

picairin : beza tu i tak tau... sebab i takde youth says. tapi youth says ni kire pesaing nuffnang. so mungkin gliteratti tu boleh bertukar.

**hudalulu** said...

fyna : function die still sama macam iklan2 lain. still kena klik2 jugak. tapi kena ikhlas lah sebab kalau dah klik tu tunggulah page tu loading dulu baru dapat earn.... biasanya setiap hari rabu ade sesetengah iklan yang dapat bonus.

**hudalulu** said...

leyzajamil : churp2 ni sebenarnya under nuffnang. so sikit pun nuffnang tak merajuk. kira macam adik beradik lah. tak efek pun kat nuffnang. sebab ada blogger yang dapat earn banyak bila ade nuffnang and churp2 nie =)

the faceblog said...

MINTAK IZIN COPY TUTORIAL INI UNTUK DILETAKKAN DI THE FACEBLOG.TQ

**hudalulu** said...

sila kreditkan ke i ok =) tq

Alfonso De Javou said...

cm ne nak share kt blog??da tekan share kt churp2 tu tp xde pn kt blog..cm ne ea??nk click kt mne??

thanx... :-)

**hudalulu** said...

alfonso : bila kita dah klik share kat churp2 tu, then die akan keluar option ape yang kita nak gunakan sebagai medium share. kalau klik kat fb, then die akan keluar kat fb. kalat klik kat tweeter, then die akan share kat tweeter.

untuk share kat blog pulak, selalunya die macam nuffnang gak. kita buat entry pasal iklan tu then publish je...

dia bukan automatik publish kat blog =)

Alfonso De Javou said...

oo gitu ke..so byk option la nk publish ea..okie2..thanx cikgu..=)

Nuraihan Kassim said...

da try byk kali but xleh :'(
hampir putus asew dah... huh..