**Berita Terbaru Blogger Lain**

24 March 2011

[ hmmm...merah lagi punch card i hari ni ]

hye bloggers =)
ntah bila lah i dapat tengok punch card i tu dalam sebulan langsung takde merah. ni tak. setiap bulan mesti ade je yang bertanda merah nya. rasa nak marah, geram, nak menangis pun ade jugak. dah banyak kali i mengadu kat umi. tapi yelah ape yang umi i boleh buat lagi kan?

okeyh fine i sedar, yang i ni cuma menumpang je. menumpang maksu i punya kereta. kadang2 kesian jugak kat maksu i sebab terpaksa bangun awal sedangkan maksu i masuk ofis jam 9am. tapi sebelum pukul 8am maksu i dah terjegat kat ofis tu. at the same time, i kena jugak jaga reputasi kedatangan i kat ofis ni. yea i tau practical je pun. ape ade hal. tapi korang fikir tak yang mungkin satu hari nanti i akan kerja dekat sini jugak? and i pulak ada reputasi teruk kat sini. agak2 diorang nak amik i kerja ke?

pagi hari ni hujan renyai2. bila dah hujan, otomatik kereta pun tibe2 je berlambak kat jalan raya tu. and macam biasa lah jammed! sumpah i dah bosan pegang stereng kereta ni. rasa macam nak muntah. lagi2 bila jammed! i dah muak, jelak semua ada. huhuhu. hari ni takde accident pun. tapi jalan terlalu slow. mungkin diorang ni lebih berhati2. disebabkan jalan slow yang teramat sangat. i decide nak park kereta dekat perhentian sebelah betol2 depan bangunan ofis i.

hah tengok gambar ni. kereta yang dibulatkan tu lah kereta i. eyh silap. bukan kereta i, tapi kereta maksu i yang i pinjam bawak hari2 g ofis. terpaksalah i naik jejantas yang tingginya mak aihh. menggil jugak kepala lutut i ni. dengan pakai baju kurung lagi, wedges lagi. huhuhu. kesian kat i kan korang? semata2 nak kejar punch card. tapi tetap merah. sedihnyaaaa. waaaa =(

sila lihat muka i. berbaju pink yea. nak buat muka geram tapi i memang tak pandai berlakon kot. jadik kelakar pulak muka i. ahhh lantaklah. member i lagi sorang ni buat muka sedih memang tak boleh blah. time ni otw nak masuk ofis. sempat lagi nak bergambar. giler!

huhuhu. bile lah i dapat beli kereta ni? sure2 i takkan susahkan maksu i bangun awal semata2 untuk i. sure2 i akan keluar rumah lebih awal dari yang selalu ni. sure2 punch card i takkan merah macam sekarang ni.

p/s : maksu, sorry along ni menyusahkan maksu je kan.
p/s/s : terasa macam nak cari rumah sewa je. dah malas nak susahkan orang lain.


earning HB makin meningkat. so korang tunggu ape lagi? jom join! yang dah klik, tqvm! =)


12 comments:

saya_arief said...

kami praktikal jugak.
tapi xpenah dapat merah walaupun selalu dtg lewat.
sebab kami xgune punch card.
:D

fatinrehannayusoff said...

aah.kite practical gak.
tp xguna punch card.
slumber kalau dtg lmbt. haha XD

**hudalulu** said...

saya_arief :kalau guna thumb print pun dah kira ok da... huhuhu
bestnya tak guna punch card....

**hudalulu** said...

fatin : bestnyalah korang takyah pakai punch card... huhuhuhu

Cikin said...

cikin ada ferrari 2 bijik . nak 1 ? hahaha .

**hudalulu** said...

cikin : ala...ade ferrari pun tak menjamin. kalau jalan jammed, ferrari sangkut jugak. bukan ferrari tu boleh terbang kot..hahaha

Sheeq ♂ ♀ said...

haha..klaka la gmbr kiri tu..kekeke ;p

cahayabintang said...

hahaha...kitorang tak pki punch card..just tulis dlm buku..
tp kalau lambat nama kena line merah..tp,tak perlu la jujur sgt kot kalau dtg lambat tu..ngee

**hudalulu** said...

sheeq : tau..hehehe

**hudalulu** said...

cahaya bintang : hahaha... bosan betol pakai punch card ni...huhuhu

pwincess Lov3y dOv3y said...

lau sy pkai thumbprint.kat tempat praktikal nie daa bnyk kali dtg lmbat.
nasib la time lecterur dtg tak kena komplen.ngee..:P

**hudalulu** said...

pwincess : thumbprint mybe okay lagi dari punch card ni... hohoho... hari tu penyelia uni datang. tapi naseb baik die tak check punch card..huhuhu