**Berita Terbaru Blogger Lain**

30 March 2011

[ minggu ni habis practical. minggu depan start bekerja pulak =) ]

hye bloggers =)

hari ni Rabu : 30/03/2011
hari esok Khamis : 31/03/2011
hari lusa Jumaat : 01/04/2011

sememangnya i sekarang ni menghitung hari untuk sampai hari Jumaat. sebab Jumaat adalah hari paling menggembirakan buat i as a practical student. last day i practical dekat Bahagian Petunjuk Ekonomi, Jabatan Perangkaan Malaysia. tapi mesti at the same time i sedih jugak nak tinggalkan tempat i practical ni. huhuhu

lakonan semula

kalau nak cerita pengalaman tu memang banyak jugak lah. (1) berdepan dengan bos a.k.a penyelia i yang memang tegas. cuak wa cakap lu. dah lah ex-student ukm jugak. ex-student lecturer i jugak. adeh. (2) best bila borak2 dengan pegawai2 kat sini. diorang memang ramah and banyak ajar i jugak. (3) menahan sejuk yang melampau kat dalam office ni sampai i asyik pergi toilet je. (4) tapi yang paling best, setiap kali meeting or discussion mesti dapat makan. sapa tak suka dapat makan free kan? hehehe. mana badan i ni tak membesar dengan jayanya. =p

siap pakai glove sebab tahan sejuk melampau

bila dah takde keje

Isnin minggu depan : 04/04/2011

tapi walaupun i bakal habis practical Jumaat ni, minggu depan i tetap kena datang kerja kat sini lagi. sebab i diterima untuk jadik pekerja sambilan sampai hujung tahun ni. korang ingat lagi tak entry pasal interview i last week? lepas ni i dah jadik seorang pekerja yang bergaji yea. diulangi, bergaji yea tuan2 dan puan2 semua. kekeke. dari duduk umah tak tentu pasal menambahkan berat badan, lebih baik i kerja. tak gitu? hehehe. still kat Jabatan Perangkaan Malaysia, cuma bahagian je lain Bahagian Perangkaan Imbangan Pembayaran. ok lah kan kalau nak cari pengalaman. hehehe.

yang i sedihnya lepas ni, no more coursemate/officemate i MAZ dengan i. kalau tak, mane2 kitorang pergi, mesti bersama. "beb, lepas ni sape nak teman aku makan kat cafe? sape nak fight ngan aku main bowling? sape nak teman aku jalan laju2 semata2 nak kejar punch card? nanti makcik cafe tu mesti tanya aku ko mane. ape aku nak jawab?" waaa sedih pulak tetiba kan.

MAZ - berbaju purple

lepas ni ade masa dua minggu untuk setelkan final report LI(latihan industri/practical). lepas tu lagi dua bulan boleh lah kot dapat elaun dari JPA. hehehe. masyukkk. ok lah, hari ni i half day je. ade hal lain nak disetelkan kat UKM tu. bye, sampai ketemu lagi next entry. hehehe =p

7 comments:

mizzbutterfly said...

congratulation :)

siti said...

beb..serius i sedih gile ok..take care urself tau..aq x leh teman kan ko lg..xpe nnt cri kawan ye kat cni nnt..kalo rndu cal la aq ye..huhuhu...nak nangis jap...sob3....

**hudalulu** said...

cik rerama : hehe...thanks beb...

**hudalulu** said...

maz : hahaha... sedih kan... jadik macam tak biasa pulak aku nanti. nangis sikit2 je udahlah... kekeke

siti said...

beb..mai la tmpt aq tlg lap ai mata aq yg x henti2 kuar ni...huhuhuhu....=P

**hudalulu** said...

maz : ahhh... sudah lah hentikan lakonan mu itu.. ekekek

siti said...

hehe...bukan slalu..smpi esok je bleh nak manje2 dgn u syg...hahahaha